Kак протича едно Speed Dating събитие?

Публикувано в Speed Dating трикове | 30 коментари

как протича Speed Dating събитиеАко все още си доста объркан/а що за животно е Speed Dating-а, надяваме се това представяне да ти помогне. И все пак не искаме да те залъгваме – единственият начин да усетиш тръпката е да участваш!

 

Как се записваш за участие?

В секция „Събития” има информация за предстоящите издaния на Бързите срещи. Избираш си събитие и смело натискаш бутона „регистрация”. Там записваш името си и годините си /за да знаем, че попадаш във възрастовите рамки, обявени за конкретното събитие/. Недей да ни пишеш, че си на 38, ама изглеждаш на 25! Ако на място преценим, че възрастта ти е очевидно различна, няма да те допуснем до участие. Защо са възрастовите рамки? Ами, не можем да направим събитието „от 9 до 90”, нали? Участниците предпочитат да се срещат с хора, близки по възраст. Освен това за всяко speed dating събитие възрастовите рамки се сменят, така че почакай – и твоето събитие ще дойде.

След като си се записал, продължаваш да следваш стъпките в регистрационната форма – идва ред на закупуването на билет. Можеш да внесеш сумата във всеки клон на Райфайзен банк, да направиш банков превод или да ползваш Epay, PayPal, своята банкова карта. Когато получим плащането, ще ти изпратим имейл, потвърждаващ успешната транзакция, и ще запазим твоето мястото за събитието. Честито, вътре си :)
Ден преди събитието ще получиш мейл с последни уточнения и координати на домакините. Запиши си телефона, който ти изпратим – за всеки случай, ако нещо се обърка.

 

В деня за Speed Dating

Вземи си усмивката и доброто настроение и се запъти към заведението. Моля те, не закъснявай! За разлика от други събития, тук няма как да започнем докато всички участници не се съберат.

В заведението ще те посрещнат Светльо и Криси. Те ще ти дадат картонче с правилата, на което има и полета за отбелязване с кого си се срещнал и дали искаш да се видите отново. Ще ти обясним как да попълваш картончето и ще отговорим на други въпроси, ако имаш такива.

Най-често преди началото на събитието настаняваме дамите в едната част на заведението, а господата – в другата. Тук имаш възможност да се запознаеш с „конкуренцията” :) и по-важното – да завържеш няколко готини познанства още преди същинския купон да е започнал.

Когато всички се съберат, „откриваме” събитието. Отново обясняваме правилата накратко, демонстрираме сигнала, с който ще отбелязваме началото и края на срещите, и настаняваме дамите и господата по масите.  Всяка „двойка” е настанена на маса за двама.

 

Първият Звънец

Той оповестява началото на първата среща. От тук нататък имате 8 минути (ако минутите са различен брой, това е отбелязано в описанието на събитието), за да разберете дали искате да се видите пак с човека отсреща. Няма правила, но обикновено в началото двете страни се представят, а после остават няколко минути, в които разговорът от само себе си се завърта около „допирните ви” точки.

В края на осемте минути чувате сигнала. Това значи край на първата среща и начало на втората. Дамите остават на местата си, а господата отиват на следващата маса (масите са номерирани и домакините ще ви упътят за реда, по който трябва да се движите).От тук нататък всичко се повтаря 10 пъти :)

 

Последният звънец

След края на срещите имаш малко време да попълниш картончето си с предпочитанията си за повторна среща, както и да ни оставиш коментар, ако желаеш. Хубаво е, обаче, да записваш дали искаш да видиш отново някой от участниците след края на всяка среща. Отбелязвай по няколко ключови думи, които да ти напомнят за съответния човек. От опит знаем, че някъде на петото запознанство настава каша в главата ти кой кой беше.

Имай предвид, че въпроса „Искаш ли повторна среща с Петя/Петър” не те задължава да очакваш сериозна връзка с въпросния човек. Идеята на повторната ви среща е да се уверите дали прехвърчат искри или тръпката от първото запознанство всъщност е била тръпката от първия speed dating.

В случай, че не си сигурен/а дали искаш повторна среща – не пиши „Може би”, защото после не знаем как да го тълкуваме и най-вероятно ще го зачетем за „Не”.Понякога има участници с повтарящи се имена – следи кой от тримата Даниел с каква фамилия е и ги изписвай четливо.

Когато си готов/а, предаваш картончето на организаторите и след това идва ред на неформалната част. Можеш да останеш в заведението, да пийнеш и да си поговориш отново с присъстващите – този път без да ти броим минутките  Наистина се радваме, когато участниците инициативно придърпват някоя маса и се разполагат за сладки приказки. Speed Dating-a може и да е приключил, но купонът едва сега започва!

 

Резултатите

Ден-два след събитието ще получиш мейл с координатите на участниците, с които имате взаимен интерес за среща. Оттук нататък ти си на ход! Може да си пишете, да се чуете, да се видите пак – и да проверите дали първоначалната симпатия няма да прерасне в нещо още по-красиво и истинско…

Не ни разпитвай кои жени/мъже са искали да се видят с теб, а пък ти не си ги отбелязал – мълчим и не казваме! :р

Ами това е – очакваме те!

Ако искаш да научиш повече за Speed Dating събитията, можеш да прочетеш някоя от другите ни статии по въпроса:„Speed Dating: Правила, препоръки, тактики”,  „11 причини да дойдеш на Speed Dating” и др.

 

30 коментари

 1. Milim oa napravite sabirane v Plovdiv za vazrast 55- 70 godi6ni,,6te se radvame

  • Организирахме събития в Пловдив в началото на 2011, но не успяхме да предизвикаме достатъчно голям интерес. Все още сме малки, но се надяваме в бъдеще да организираме отново събития там!

 2. Здравейте!
  Много забавен начин на запознанство! Като игра в детската градина.

  • Мерси, наистина е като игра :)

 3. Добре,де.Тази “свалка” само за столичаните ли се отнася?А тези жени преди да се видя с тях може ли да узная какво бачкат и как изглеждат?

  • Здравей, преди срещите нямаш никаква информация за участниците. Само, че са необвързани и че са в посочените възрастови граници. Това е идеята и очарованието на формата. Ние гарантираме, че ще си харесаш някой. Виж секция “без загубеняци”

   • …А дали той ще те хареса това е съвсем друг въпрос. Има ли ограничение за броя на ‘харесаните’?

    • Не, стига харесванията да не са самоцелни

 4. а ще има ли Speed Dating за 50-57 и 57-65 годишни , но млади по дух хора? :)

  • Здравей, Светла (адашке:),

   В последните две седмици се заражда някакъв интерес от тази възрастова група. Все още не е достатъчен, но сигурно в бъдеще ще работим в тази посока. Можеш да се абонираш за бюлетина ни, за да следиш бъдещи събития!

  • Absoliutno sam saglasna s Vas , molq i az da se organizirat tezi barzi sreshti i za hora ot nashata vazrastova grupa , s mladejki duh i tqlo…..:)

 5. Zdraveite,ideqta e mnogo dobra,haresva mi. I opredeleno shte sledq za tezi sreshti! Jelaq wi mnogo uspehi!

  • Силвия, благодаря за хубавите думи и за подкрепата

 6. Искрено се забавлявах,беше интересно изживяване:) Адмирирам всички, които имат смелостта да “прескочат” себе си и да разчупят рамките на все още ограниченото ни разбиране по въпроса със срещите от този тип:)

 7. Нещо за хора на 19 имало ли е и ще има ли в бъдеще? Просто сега видях предстоящите събития и там ме няма :)

  • Зравей, ще насрочим събитие във възрастовата група 18-28 за месец март. Следи сайта ни или се абонирай за информационния ни бюлетин

 8. Моля направете speed dating в Пловдив от 19-25 год.

  • За съжаление към момента не организираме срещи в Пловдив, тъй като няма проявен достатъчно голям интерес. Когато наберем още малко популярност, ще пробваме организацията на събития и в твоя град.

 9. няма ли възможност събитията да се организират в неработни дни?

 10. Към момента се въздържаме от организация на събития в неработни дни, защото тогава много хора пътуват извън града. Но имаме и други запитвания и обмисляме такъв вариант. Може да се запишеш за информационния ни бюлетин, за да следиш датите в бъдеще

 11. Колко имена могат да бъдат написани на картончето накрая :)

  • Така или иначе записваш всички хора, с които се срещаш. Ограждаш с “да” хората, които ти харесват.

 12. Здравейте,
  Ще си позволя да ви дам препоръка. При абонирането за информационния бюлетин, до прозореца за въвеждане на e-mail адреса, поставете и друг прозорец с въвеждане на годините на абоната. Така ще имате представа колко хора и от какви възрастови групи проявяват най-голям интерес. Аз съм на 50 г. и няма събитие подходящо за мен, разочарована съм.
  С най-добри пожелания!

  • Благодаря ти за препоръката. Към момента наистина не организираме Бързи Срещи за хора на 50 години. Но скоро започнахме един нов проект, който се нарича SoecialSofia2 и е насочен специално към хората на възраст 40-55 години. Можеш да го разгледаш на адрес http://www.SocialSofia2.com

 13. Може ли да организирате ,такива срещи в габрово , севлиево , велико търново.

 14. Добре де ама как на съответния брой мъже желаещи да учстват намирате равен брой жени!? Не им ли се налага на повечето мъже да чакат с години, за да се появят необходимото количество наборки?

 15. А възможна ли промяна в сценария? Хрумна ми нещо по-добро.

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

SpeedDating3 порасна и се премести на нов сайт - ClubR.bgwww.ClubR.bg