След Speed Dating

Публикувано в Speed Dating трикове | 0 коментари

След Speed DatingВече си присъствал на наше speed dating събитие, усетил си тръпката на бързите срещи, запознал си се с различни и интересни хора. Е, някои са ти допаднали повече от други. Стискаш палци и отваряш мейла с резултатите.

И сега какво?

Дадохме ти някои съвети относно това как да се държиш и впечатлиш отсрещната страна на самите срещи. Сега ще ти помогнем и с правилата „след” получените резултати:

1. Събрал си координатите на няколко души – охоо, това е била твоята вечер! Няма строго правило кой на кого звъни. Знаем, че ако си дама, ти се иска да изчакаш мъжът да направи първото обаждане или да изпрати мейл с покана за среща. Знаем, че ако си от господата, прехвърляш наум коя дама как изглеждаше и на коя да звъннеш/пишеш първо. Но те съветваме – бъди активен – защо да отлагаш забавните нови срещи?!

2. Зарежи глупавите правила – „Обади се след 3 дни”, „Говори небрежно, за да не те помислят за прекалено заинтересован”, „Измисли по-кратка и простичка среща в някое кафе”. Ние казваме – „Да” на страхотната втора среща! Искрената покана, ентусиазмът, който показваш, съобразяването с общото ви хоби или интереси, ти помагат да затвърдиш първосигналната представа на човека срещу теб, че си заслужава да се видите пак.

3. Понякога заграждаш „да”, но на другата сутрин си премислил (или преценил) и решаваш, че този човек не ти допада чак толкова. Да, обаче, си получил неговите координати (и симпатии). Редно и любезно в случая е, все пак да се обадиш и откровено, без недомлъвки, да споделиш, че си решил, че не си пасвате като характер и интереси. Извини се, ако си подвел човека отсреща, и му благодари за приятния разговор. Този съвет се отнася и за дамите, и за господата. Знаем, че е логичен и добрто възпитание го изисква, но ние да си кажем – няма нищо лошо в това да сбъркаш в предпочитанията си, но е грубо да се изпокриеш като мишка и да не вдигаш телефона. Не е приятно да се случи и на теб, нали?

4. Чудиш се как да подходиш, ако имаш много съвпадения? Първо, реши с кой кога да се видиш – животът е динамичен, имаш други ангажименти, и малко свободно време, но не „сбутвай” вторите срещи набързо. Остави speed dating-а на нас и отдели специално време за всеки от хората, с които си имал взаимен интерес за нова среща. Второ, не се притеснявай, че имаш много срещи и едва ли не „изневеряваш” (ха-ха, звучи забавно, но знаем, че понякога може да те „човърка” отвътре дали е етично да се срещаш с първи, втори, трети…). Винаги можеш да споделиш на следващите срещи, че си имал няколко съвпадения и ще се видиш с няколко от дамите/господата. Никой няма да ти държи сметка или да те осъжда, вярваме, че хората могат да бъдат толерантни и да разберат, че всеки има право да прецени възможностите и увлеченията си.

5. Какво правиш, ако нямаш съвпадение? Ами, със сигурност малко се разочароваш и да, не е приятно. Помисли – може да са те харесали други хора и просто да сте се „разминали” в предпочитанията си. Ако обаче това се случва често, не ни подозирай в укриване на резултати, а се вгледай в поведението си на самите срещи. Има ли нещо, което те притеснява и ти се отразява на представянето? Наясно сме, че не е много лесно да се търси причина в собствените дела и думи, но ако просто оставаш неразбран поради някое малко недоглеждане – защо да не го откриеш и премахнеш?

6. Как да постъпиш, ако си харесал някого само като приятел? Побързай да звъннеш пръв и да му го кажеш твърдо и добронамерено. За осем минути първа среща, увлечението едва ли е станало сериозно, но ако изчакваш и отлагаш това уточнение, човекът срещу теб може да си изгради грешна представа и евентуално да задълбочи възникнали чувства.

7. Ако си отишъл на втората среща, но тя не е оправдала първоначалните ти очаквания – отново бъди откровен и прекъсни взаимоотношенията мило и внимателно: „Благодаря за приятните моменти, но не мисля, че си пасваме”. Пак не е хубаво, ако той/тя реши, че срещата е минала перфектно, а пък ти си ужасен/а и си сменяш номера или мейла.
 
 
снимка: markjsebastian

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

SpeedDating3 порасна и се премести на нов сайт - ClubR.bgwww.ClubR.bg